top of page

#СВІТ_ОНЛАЙН НУ ЯК ТЕБЕ НЕ ЛЮБИТИ.. ЧИ ЛЮБИТИ ОНЛАЙН?

Вітаннячко, любі живомістяни! А на скільки сильно ви любите Київ? Зацініть)

Можливо у вас в запасниках десь завалялись навіть рядки нового гімну столиці?

Бо саме 27 травня світ вперше почув прекрасний гімн Києва "Як тебе не любити, Києве мій!" Саме ця пісня композитора Ігоря Шамо на слова поета Дмитра Луценка була написана в 1962 році. А її перше публічне виконання відбулося 27 травня 1962 року. Існує цікава романтична історія, як з'явились ці рядки..

Якось композитор і поет вирішили прогулятись Києвом. На вулиці раптово вони почули фразу від хлопця, що залицявся до дівчини: "Ну як тебе не любити?". Тож одразу поет Луценко і уклав слова у куплет. Після першого виконання пісня перетворилась на неофіційний гімн Києва. А вже у 2014 її затвердили офіційною.



Але зараз у гімна крізь віки з'явилися конкуренти. Цікаво? Ми розповімо як автор позиціонує свій реп про Київ і пандемію коронавірусу.


"Борюся з чіпізацією, 5G і Біллом Гейтсом. Останньою краплею став пост відомої блогерки про те, як вона не вірить у коронавірус і взагалі "кто эти люди".

Я не вірю в "теорію змови" і дуже сумніваюсь, що хтось хоче вставити усім чіпи в голову, а вночі місто з гелікоптерів кроплять хімікатами. Хоч карантин максимально

набрид, але це все-таки унікальний час, і мені захотілось зафіксувати його в такому іронічному відео".


Радимо зацінити новий реп. Може скоро і він стане новим гімном Києва?



А може таке виконання української мелодії вам сподобається найбільше? Вслухайтесь. Почуєте мотиви провідної української народної пісні "Ой, на горі два дубки".






38 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

ЯК ГРІНЧЕНКО В ОПЕРУ ХОДИВ І ДЛЯ ОПЕРИ ТВОРИВ

У День опери #КИЇВ_ЕПОХИ_ГРІНЧЕНКА з’ясував, що видатний український письменник, перекладач, мовознавець та громадський діяч Борис Грінченко пов’язаний з оперним мистецтвом. І це доводять такі факти:

bottom of page