и

сИр

Вул. Шовковична, 50-А

Музей сиру в Києві заснували в 2014 році сім’я фермерів Ложенків. Територія приміщення займає всього 20 квадратних метрів. В музеї можна спробувати традиційні та авторські види сирів.

  • Півтора століття тому українські сири мали шалений попит. Їх возили до французького Марселя. Швейцарці закуповували величезні головки й продавали у себе. На жаль, славні традиції знищила радянська влада,

  • В музеї сиру представлені старовинні інструменти для приготування сирів, вирізки з газет і книг, рецепти тощо

- Якщо ви ще не знали, що існують сири з імбиром, перцем, абрикосом – тобі Вам Варто відвідати Музей та ознайомитися з українськими традиціями виготовлення  та  виживання сирів. Ну, і дегустація!